Tapahtumat

MEILTÄ MEILLE – Sateenkaarevan fiktion kirjoittamisesta
6.5.2021 klo 18-20

Kuinka kirjoitan sateenkaarevaa fiktiota?
Millaista on olla sateenkaareva kirjailija Suomessa?
Näitä kysymyksiä ja monia muita pohditaan Meiltä meille -tapahtumassa. Saat myös tilaisuuden kirjoittaa sateenkaarifiktiota ja saada vertaispalautetta – olitpa sitten aloitteleva runosielu tai konkari kynäniekka!

Mukana tapahtumassa kirjailija Dess Terentjeva, joka kertoo mm. sateenkaarevan fiktion kirjoittamisesta ja meiltä meille -teemasta omassa tuotannossaan. Terentjeva on tunnettu Neonkaupunki-fantasiasarjan toisena kirjoittajana, ja syksyllä 2021 ilmestyy hänen säeromaaninsa Ihana. Terentjevaa haastattelee sateenkaarimedia Kehrääjän toinen päätoimittaja Lyyra Virtanen.

Kirjailijahaastattelun lisäksi teemme erilaisia kirjoitusharjoituksia sanataideohjaaja ja syksyn 2021 esikoiskirjailija Miska Karhun johdolla. Harjoituksia ei arvostella, eikä niitä ole pakko jakaa muille osallistujille – tule siis rennoin mielin keskustelemaan kanssamme sanataiteesta!

Tapahtuma on suunnattu kaikille Sateenkaarikynä ry:n varsinaisille jäsenille iästä, identiteetistä tai taidosta riippumatta! Ilmoittaudu 5.5. mennessä täältä. Tapahtumassa noudatetaan Sateenkaarikynä ry:n turvallisemman tilan sääntöjä, jotka voit lukea tämän sivun alareunasta.

Kirjoittajapiiri

Järjestämme etänä kokoontuvaa kirjoittajapiiriä helmikuusta 2021 lähtien. Ryhmän tarkoituksena on saada vertaistukea kirjoittamiseen tai tyhjän paperin kammon kanssa taisteluun, jakaa ideoita ja puhua kirjoittamisesta ja kirjallisuudesta yleisesti. Ryhmä kokoontuu joka toinen tiistai klo 18-20, ja avoimeen ryhmään ei tarvitse sitoutua tai ilmoittautua erikseen. Voit siis tulla mukaan silloin, kun se sinulle sopii.

Kevään 2021 tapaamispäivämäärät ovat:
23.2.
9.3.
23.3.
6.4.
20.4.
4.5.
18.5.

Ryhmä on tarkoitettu yhdistyksen jäsenille, ja kutsulinkki kirjoittajapiirin tapaamisiin jaetaan sähköpostitse kaikille jäsenille. Myös mahdolliset muutokset tapaamisajoissa tiedotetaan sähköpostin kautta.

Tapahtumissamme noudatetaan aina turvallisemman tilan sääntöjä, jotka voit lukea alta.

Turvallisemman tilan säännöt

  • Sateenkaarikynä on syrjinnästä vapaa yhdistys. Emme hyväksy homo- ja transfobiaa, seksismiä, rasismia, ableismia tai muun ihmisen ominaisuuden perusteella syrjimistä, häirintää tai muutoin asiatonta toimintaa. Älä käytä halventavaa tai toiseuttavaa kieltä ja vältä näihin liittyvien stereotypioiden toistamista edes ironisesti.
  • Periaatteemme ovat keskinäinen arvostus ja toisten yksityisyyden kunnioitus. Ole tietoinen omista oletuksistasi ja tekemistäsi yleistyksistä. Älä määritä tai arvaile muiden sukupuoli-identiteettiä, seksuaalista suuntautumista tai muuta taustaa. Jokaisella on oikeus määritellä itsensä – tai olla määrittelemättä.
  • Jokainen saa päättää, millä nimellä ja pronominilla tulee kutsutuksi.
  • Ollaan rakentavia, ymmärtäviä ja reiluja, jotta jokainen uskaltaa puhua luontevasti ja avoimesti. Kaikille termit eivät ole tuttuja tai ne merkitsevät eri asioita. Kysymällä asiat selviävät. Jos erehdyt, pyydä anteeksi ja jatka eteenpäin.
  • On hyväksyttyä ja suotavaa puuttua ongelmalliseen kielenkäyttöön tai toimintaan. Jos sinulle huomautetaan jostakin, älä vähättele tahatontakaan käytöstäsi, vaan pyri huomioimaan asia jatkossa.
  • Annetaan jokaiselle tilaa. Anna toisen puhua loppuun ja puhu vasta sitten. Jokainen saa osallistua tavallaan; on lupa myös olla ihan hiljaa.
  • Jokaisella on oikeus omaan tilaan. Kunnioita toisten fyysistä ja psyykkistä koskemattomuutta – vaadi sitä tarvittaessa myös itsellesi.